de uitslag van 22 september

Eindelijk….we juichen hopelijk niet te vroeg…maar eindelijk lijken we weer op weg naar een volledig Pubquiz seizoen in het City Theater te Schijndel.

Hadden we vorige week nog de seizoensopener met de ‘Open Schijndelse Kampioenschappen PubQuiz’…gewonnen door the Brain.
Die dag werd er gewonnen met een klein verschil van 1,5 punt op de teams: ‘Victorie Boogiewoogie’ en ‘de Outsiders’. Dat was een enorm spannende reace naar de titel. Waar bij ingang voor de laatste ronde nog 7(!) teams binnen 2 punten stonden, trok the Brain uit Boxtel in de laatste ronde, de machtige trofee binnen en eigende zich eeuwige roem tussen een zeldzaam rijtje kampioenen toe.
Overigens zijn Victorie BoogieWoogie allang de te kloppen mannen. En laat de teamnaam ‘de Outsiders’ je niet verblinden. Ook dit clubje mannen presteren veel beter door de jaren heen als hun naam doet vermoeden.

Als we dit dan omzetten naar de 1e rankingquiz van dit seizoen, lijkt het toch opmerkelijk dat dit soort mannenteams verdomd veel weten van K3 en Disneyfilms. Is dit hun oestrogeengehalte of moeten we het toch op algemene ontwikkeling gooien.
Wij laten deze vraag nog even open en gaan voor de Oktoberquiz…nog iets meer vragen verzinnen die uitsluitsel kunnen geven over deze kwestie.

Ook de quiz van 22 september was ernstig spannend. Belachelijk moeilijk, onze excuses daarvoor. Ook dat maken we in de volgende quizzen goed…maar dan niet zeuren als je 70 punten moet halen voor een top 10 positie.
Spannend zoals we al schreven.
Het ging duidelijk weer tussen 3 team. Zij wisselde om en om hun plek op de ranking. De strijd tussen deze 3 werd echt het bespreekmodel op het podium. Wie komt er boven de ander, wie laat er puntjes liggen enz. Kunnen we nog ergens invloed uit voeren door wat hints te geven, of juist niet en laat ze het maar uitvechten.
Uiteindelijk werd de audioronde beslissend.
Groep 3 van Juf Agnes kon de strijd tussen de 3 teams in hun voordeel beslechten en werd 29e. Team de Batsmolen 30e en in de audioronde nog net verslagen door de concurrenten eindigt ‘Jasper en de collega’s’op een 31e plek.

We hopen wel dat ze mee blijven doen, want volgens mij was de doelstelling een gezellige avond met het personeel…en is dat wel gelukt.

Er waren 31 team deze avond. En spannender dan dit kunnen we het niet maken.
Wij hebben 60 vragen, 10 foto’s en 20 audio fragmenten…en aan het eind wint Victorie Boogiewoogie.
Wij verdenken ze zelfs dat ze voorzichtig zijn begonnen met merchandise en ontwerp van Victorie Boogiewoogie t-shirts.

Wij willen graag een t-shirt aantrekken bij het presenteren, maar dan wel van teams als ‘tegeltjeswijsheid’, ‘net nie alweer’, Wel! Of ‘goeier als jouw’.
Maar dat is omdat we die termen beter bij ons vinden passen.

Hadden we ook nog ludieke, gekke, briljante of domme antwoorden…natuurlijk:

Grappige antwoorden:
het verhaal (of één van de verhalen) omtrent de titel die we zoeken is: dat Bjorn van ABBA direct na zijn scheiding zich wel eens afvroeg 'hoe was het ook alweer voor we trouwden'…waar zou ik nu zijn enz enz. welk lied van ABBA was het resultaat? (the day before you came)

the winner takes it all
happy new year
sos
money money money
i have a dream

Hoe noem je populaire videos met rustgevende geluiden en krakende eetgeluiden die mensen een prettig gevoel geeft en makkelijker laat slapen…4 letterige afkorting? (ASMR)

Pornhub (op mute of koptelefoon)
 

Je ziet het spelers steeds vaker doen op de tennisbaan, een "tweener". Wat is een "tweener"? (en slag waarbij je de bal door je eigen benen slaat (meestal met je rug naar het net gericht))

tennis met je ‘weener’
eeneiige tweeling in dubbelspel

Frederik I, alias roodbaard/barbarossa, was keizer van het heilige roomse rijk overleed in 1190 tijdens de derde kruistocht. Wat was de doodsoorzaak? verdrinking (viel van zijn paard bij doorwaden rivier, maar kon door gewicht van harnas niet opstaan)

Vermoord door de buurman die een relatie had met zijn vrouw
onder de trein gelopen
geplet door een olifant
verkracht door het hele bataljon
te lang gekeken naar the Voice of Holland en ergerde zich dood

 

uitslag 23 september
 

 

TEAMNAAM

ES

1

Victorie BoogieWoogie

77,0

2

the Brain

75,5

3

Mr. Pick-a-Brain

72,5

4

DOM multiplechoice

71,0

5

los Conquistadores

69,0

6

goeier als jouw

67,5

7

Ed-specials

67,0

7

MOJO

67,0

9

puddingbuksen

66,5

10

niet in de gang

65,0

10

Outsiders

65,0

12

Joost mag het weten

64,0

12

Status quo

64,0

12

zoggy & co

64,0

15

100% nozem

63,0

15

Veni Vidi Quizci

63,0

17

Otto & Otto

62,0

18

WITpedia

61,5

19

Farlakers a gogo

61,0

20

Tegeltjeswijsheid

57,5

20

Vinosofie

57,5

22

VKV de Naaijers

56,0

22

Wel!

56,0

24

kwis't

55,5

25

Sneeuwwitje

54,5

26

net nie alweer

51,5

27

tafel van vijf

50,5

28

kwisnix

47,5

29

Groep 3 van Juf Agnes

40,0

30

Team de Batsmolen

39,5

31

Jasper en de collega's

38,0

 

Terug naar overzicht
Copyright © 2017 Pubquiz Brabant